cs-CZen-US

cyklopoute.cz

cyklistika s dalším rozměrem 
Perfection is in our nature.

Příroda

Kolo je ideální prostředek pro poznávání krajiny
BMX is Back.

Parta

Příležitost poznat nové tváře

PODROBNÉ INFORMACE K CYRILOMETODĚJSKÉ CYKLOPOUTI PO ČESKÉ REPUBLICE

                    

PODROBNÉ INFORMACE 

K CYRILOMETODĚJSKÉ CYKLOPOUTI 
PO ČESKÉ REPUBLICE


 Praha - Vel
ehrad, 3. – 11. 8. 2013

Milí cyklopoutníci,

zasíláme vám podrobné informace k Cyrilometodějské cyklistické pouti 2013 po České republice.

Přečtěte si tyto pokyny pozorně.

K dnešnímu dni registrujeme 139 přihlášených cyklopoutíků, čímž byl překonán historický rekord cyklopoutí z roku 2011.


 


Sobota 3. srpna 2013


DOPRAVA DO PRAHY


Upozorňujeme cyklopoutníky, aby si neprodleně zarezervovali přepravu kola z jejich místa nástupu do vlaku směr Praha (pokud se chystají do Prahy vlakem).

Snažíme se pro účastníky, kterých je nejvíce ze Zlínského kraje a okolí (cca 80 cyklopoutníků) zajistit hromadnou přepravu kol do Prahy. Jednání s ČD jsou však velmi zdlouhavá a s nejasným výsledkem. Rozhodnutí a konečný verdikt v zajištění hromadné přepravy vydáme do toho pátku 19. 7. 2013.


PREZENTACE

Prezentace proběhne v sobotu 3. srpna 2013 od 13:30 do 16:30 hodin v prostorách Pražského arcibiskupství (Arcibiskupství pražské, Hradčanské nám. 16, 119 02 Praha 1 – Hradčany, vchod hlavní bránou z Hradčanského náměstí). Zde bude připraveno prezentační stanoviště, označené logem Orla. V prostorech arcibiskupství budeme také nocovat. Při prezentaci každý účastník předloží platný občanský průkaz (př. cestovní pas), cyklistickou přilbu a v případě účastníků mladších 18. let tzv. kartu mladších podepsanou zákonným zástupcem a osobou, která je uvedena jako doprovod. Prosíme účastníky z Prahy a přilehlého okolí, aby se k prezentaci dostavili, co nejdříve.

Účastníci u prezentace obdrží orientační mapky doporučených tras pro jednotlivé etapy. Vzhledem k našim omezeným možnostem doporučujeme, aby si každý účastník zajistil vlastní mapu. Při prezentaci se účastníci již tradičně rozdělí do skupinek (podle vlastního uvážení), v nichž pak budou absolvovat jednotlivé etapy. Nezařazení cyklisté budou před první etapou přiřazeni ke stávajícím skupinkám. Skupinku nemůže tvořit jednotlivec – nikdo nemůže jet na kole samostatně. Ideálně 4-12 osob ve skupince.


ZAHÁJENÍ

Zahájení cyklistické pouti proběhne mší svatou v 18 hodin katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Ještě před ní máme od arcibiskupství přislíbenou prohlídku Svatováclavské kaple. Jako vstupenka do kaple pak poslouží tričko cyklopoutě 2013, které účastníci obdrží u prezentace. Mějte tričko na sobě. Stejně tak jako visačku, kde si každý účastník dopíše své jméno a bude ji viditelně nosit během společných setkání (snídaně, večeře, ubytování), a také abychom se navzájem lépe a dříve poznali :-)

Po mši svaté proběhne krátké představení organizačního týmu a budou podány podrobné informace k průběhu pouti a také časový harmonogram dalších dní. Účast všech cyklistů na zahájení je nutná! Poté jsme zváni otcem kardinálem na malé pohoštění do zahrady arcibiskupství. Orel zajišťuje pitný režim. Každý účastník pro tento večer obdrží jako bonus od „cyklopoutí“ zdarma lístek na kofolu nebo pivo. Poté další nápoje hradí každý sám.


Neděle 4. srpna 2013

Vzhledem k časově náročnému programu otce kardinála Dominika Duky OP, bude v neděli 4. 8. start cyklopouti již v 8 hodin. Po startu bude dán prostor médiím pro společnou fotku s našimi  koly a krátkou projížďku po Hradčanském náměstí. Podrobnější informace ke startu budou ještě sděleny.

Od 6:30 do 8 hodin bude probíhat nakládka batožin (tj. spacák, karimatka a osobní zavazadlo) do doprovodného vozidla (autobusu), který bude přistaven na parkovišti pro autobusy v ulici Jelení u Prašné brány (vzdálené chůzí 5 minut od arcibiskupství). Snídaně je pak z vlastních zásob.


Souhrnný program startu cyklopoutě 


Sobota 3. 8. 2013

13:30 – 16:30 – prezentace (Arcibiskupství pražské, Hradčanské nám. 16, 119 02 Praha 1 - Hradčany)

17:30 – prohlídka Svatováclavské kaple v katedrále sv. Víta

18:00 – mše svatá v katedrále sv. Víta – requiem za kardinála Františka Tomáška
23:00 – 6:00 – nocleh v prostorách arcibiskupství

 

Neděle 4. 8. 2013

 6:30 – 8:00 – uložení věcí pro přepravu do doprovodného autobusu

 8:00 – Slavnostní start cyklopouti na Hradčanském náměstí

14:00 – mše svatá v bazilice svatého Václava ve Staré Boleslavi                                             

18:00 – otevření sportovní haly v Mělníku, kde budeme nocovat                                        

19:00 – 20:30 večeře  


Odhlášení

Jak bylo avizováno na internetových stránkách www.cyklopoute.cz  při odhlášení do 10. 6. 2013 byl storno poplatek (za odhlášení) 800 Kč. Po tomto datu již není možné vrátit žádnou částku. Zaplacenou částku je možné převést na jinou osobu, kterou za sebe odhlášený účastník zajistí.


Věci s sebou

Kolo v dobrém technickém stavu!! Servisman bude provádět servis kol až v průběhu první etapy, dále cyklistickou přilbu, reflexní vestu, láhve na vodu, spacák, karimatku, dostatek osobních léků, plavky, opalovací krém a krém po opalování (osvědčený je Panthenol sprej nebo krém), pokrývku hlavy, sluneční brýle, repelent, toaletní papír, další osobní věci v zavazadle. Dle vlastního uvážení finanční prostředky.


Strava

Stravu zajišťujeme od  Mělníku, a to počínaje večeří v neděli 4. 8. 2013. Dále budou zajištěny snídaně a večeře v těchto místech:  Mělník, Jablonné v Podještědí, Jičín, Třebechovice pod Orebem, Králíky, Prostějov a Velehrad. V neděli 11. 8. 2013 bude zajištěna pouze snídaně. Je nutné si vzít vlastní plastový talířek/miska, příbor, lžičku, velkou lžíci, hrnek, utěrku. Bude důležité dbát na dostatečný přísun tekutin (doporučujeme vzít si s sebou „vitacity“). Tak jak na všech cyklopoutích, bude zajištěn za úplatu pitný režim (čepovaná kofola a pivo). Na pouti nebude možnost samostatně vařit, neberte si elektrické ani plynové vařiče.


Poznámky a upozornění

Každý účastník si může vést zavazadla v celkové váze do 15 kg. Je nutné, aby zavazadla byla skladná. Vzhledem k optimálnímu využití ložného prostoru autobusu, nesvazujte svá zavazadla k sobě!! Nepodceňujte stav svých kol a bezpečnostních prvků. Každý účastník obdrží zdarma 1 tričko – dále je v omezeném množství možnost zakoupení triček á Kč 220,-.

V případě nejasností můžete kontaktovat hlavního organizátora na telefonu 777 623 930 nebo na e-mailu info@cyklopoute.cz.


Pořadatel si vyhrazuje právo na změny těchto informací.


Sledujte dění na internetových stránkách www.cyklopoute.cz, kde vždy naleznete aktuální informace.


Za organizační tým               

                           Petr Gabriel, hlavní organizátor cyklopoutě

 

 

Dáváme sportu smysl

 

 

Orel Uherský Brod

 

Korespondenční adresa:

 

Orel Uherský Brod

Orelský stadion
ulice Lipová 2614
688 01 Uherský Brod

Tel. +420 777 623 930

 

e-mail: info@cyklopoute.cz

 Číslo bankovního účtu:

Číslo účtu: 2201165695/2010

 



TOPlist

 

 

 

 

 

Naši sponzoři a partneři:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

papezpapezcestacestaslideslide33slide4vsichnislide6