cs-CZen-US

cyklopoute.cz

cyklistika s dalším rozměrem 
Perfection is in our nature.

Příroda

Kolo je ideální prostředek pro poznávání krajiny
BMX is Back.

Parta

Příležitost poznat nové tváře

Cyklopouť 2023 za poutními místy Broumovska a Slezska

 

Milí cyklopoutníci, 

zdravíme všechny Vás, kteří s námi putujete již několik let. Podrav míří také pro ty, kteří se k nám znovu po nějaké době připojíte, a zdravíme rovněž ty, se kterými se ještě neznáme, a kteří se s námi vydáte vůbec poprvé, neboť vždy vytvoříme společenství, které se jen tak nepotká, které se respektuje, a které si vzájemně pomáhá. 

Pro někoho bude cyklopouť příjemná dovolená, pro někoho dalšího příjemný čas prázdnin, pro všechny však věříme, že to bude Pouť.

Je před námi již 19. ročník cyklopoutí. 

V letošním roce vyrazíme ze samotné zemské hranice Moravy a Čech a putovat budeme dál východní částí Čech, dále přes Polsko, resp. Slezsko. Navážeme tak loňský rok, kdy onu pomyslnou nit etap (ročníků) propojíme o další území kolem našich hranic, a současně podstatná část (z 8 etap) povede i v zahraničí (přes Polsko). 

 

Termín cyklopouti je od pátku 4. do neděle 13. srpna 2023.

 

Sraz cyklistů je naplánován na pátek 4. srpna 2023 (v podvečer) v Koclířově na Svitavsku, kde se nachází centrum Fátimského apoštolátu pro Střední Evropu. Právě zde byla v minulém roce vystavěna kopie Fátimské kaple Zjevení Panny Marie. Odtud vystartujeme na trať čítající přes 500 kilometrů. A nebudou to jenom polské roviny, ale i náročné přejezdy přes kopce i horské průsmyky. Ale zároveň tak, aby trasu zvládl i průměrný cyklista. Další etapy nás zavedou do Orlických hor a přes Neratov, Vambeřice doputujeme na Broumovsko. Nocleh však strávíme v Meziměstí. Odtud se vydáme již do Polska, a přes horu „Slez“ dojedeme do Sobótky. Zde prakticky vystřídáme peloton cyklistů při závodu Kolem Polska (Tour de Pologne). Odtud zamíříme do čtvrtého největšího města Polska a zároveň jednoho ze tří sídel pruských králů - Wroclawi.  Následovat bude nejdelší etapa letošní cyklopouti čítající rovných 100 km s cílem v dalším velkém městě v Opolí. V pořadí 6. etapa povede kolem Otmuchowského jezera až do naší nejsevernější i nejzápadnější obce Slezska – Bílé Vody. Tato výspa republiky byla od roku 1950 až do pádu komunistického režimu využita k internaci řeholních sester z celých českých zemí. Z organizačních důvodů však budeme nocovat v nedalekém v Javorníku ve Slezsku. Odtud se vydáme na předposlední etapu, která nás zavede do poutního místa Zlaté Hory, kde se poblíž tohoto města nachází (v 90. letech milého století) znovu vystavěné a obnovené poutní místo Maria Hilf. Zde se připojíme ke slavení hlavní pouti. Poslední etapa pak zavede cyklopoutníky přes další poutní místo Cvilín (u Krnova) do Stěbořic u Opavy, kde cyklopouť 2023 slavnostně zakončíme.

Přihlášení bude znovu probíhat přes jednoduchou on-line PŘIHLÁŠKU. 

K vyplnění je zde:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoK8mFvlLVBJUbzsk_rC6y_dmag7cYRJpC4fV03jcYcrjypg/viewform?usp=pp_url

Společně s přihláškou zašlete (nejpozději však do 5 dnů) potvrzení o zaplacení celkové ceny cyklopoutě ve výši 5.100 Kč. 

Číslo účtu: 2201165695/2010.

Při placení si překontrolujte všechny údaje (číslo účtu a variabilní symbol - rodné číslo), zprávu pro příjemce), aby bylo možné vaši platbu řádně identifikovat. V případě, že platíte za více účastníků, uveďte jejich jména do zprávy pro příjemce.

Veškeré informace zveřejňujeme v propozicích.

Novinkou však letos bude změna výrobce cyklopoutnických dresů. Účastníkům přihlášeným do řádné uzávěrky (do 07.06.2023) garantujeme výrobu tohoto dresu. Naopak účastníci přihlášení po tomto termínu obdrží „pouze“ tričko.   

V ceně pouti 5100 Kč za osobu je zahrnuto: Taška cyklopoutníka s originálním cyklopoutnickým dresem 2023, mapy „vyznačených“ etap, které si znovu budete moci nahrát do svých mobilů jako svou navigaci, samolepka Cyklopouť 2023 na kolo, jídlo v podobě snídaní a večeří, ekologický kelímek na pitný režim a Poutní průkaz – Credenciál, organizační zabezpečení (servisní a zdravotní) a převoz batožin v doprovodném autobusu během celé cyklopoutě.

Stejně jako na všech předchozích cyklopoutích, nebude chybět organizační tým, který se bude starat o denní přísun živin, servis kol, zdraví a v neposlední řadě duchovní část.  Nocovat budeme stejně jako na všech předchozích cyklopoutích ve sportovních halách, tělocvičnách, apod. Spí se na zemi. Je zapotřebí si vzít karimatku a spacák. 

Pro zájemce máme (v omezeném množství) k dispozici k zapůjčení kola.

Cyklistické poutě jsou určeny pro všechny věkové skupiny pro vás i pro ty, kteří s námi ještě nejeli. Dejte jim o nás vědět ☺. 


 

Za organizační tým Petr Gabriel

 

Dáváme sportu smysl

 

 

Orel Uherský Brod

 

Korespondenční adresa:

 

Orel Uherský Brod

Orelský stadion
ulice Lipová 2614
688 01 Uherský Brod

Tel. +420 777 623 930

 

e-mail: info@cyklopoute.cz

 Číslo bankovního účtu:

Číslo účtu: 2201165695/2010

 



TOPlist

 

 

 

 

 

Naši sponzoři a partneři:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

papezpapezcestacestaslideslide33slide4vsichnislide6