cs-CZen-US

cyklopoute.cz

cyklistika s dalším rozměrem 
Perfection is in our nature.

Příroda

Kolo je ideální prostředek pro poznávání krajiny
BMX is Back.

Parta

Příležitost poznat nové tváře

NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY K CYKLOPOUTI 2020 – POUTNÍ MÍSTA MORAVY.

NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY K CYKLOPOUTI  2020 – POUTNÍ MÍSTA MORAVY.


Tak jako v letech předchozích, tak i letos zveřejňujeme nejčastější dotazy  k CYKLOPOUTI 2020:

 

Jak probíhá běžný den na cyklopouti?

Budíček (společný) je kolem 6:45 hodin, následuje ranní hygiena, od 7:30 hodin mše svatá, a po ní snídaně (8 - 9 hodin). Po snídani (8:30 - 9:30 hodin) následuje sbalení věcí a nakládka batožin do připraveného doprovodného vozidla (autobusu). Pak se vyráží ve skupince (3-12 osob) na danou etapu. Pro cestu doporučujeme na kolo nosič s malou batožinou, kde je vhodné mít pláštěnku, věci na nutnou opravu kola, např. náhradní duši a lepení, láhev s vodou, či nějakou svačinu, tatranku, atd. Oběd si každý cyklopoutník během etapy zajišťuje a hradí sám. V cíli etapy pak obdrží z doprovodného vozidla svou batožinu, spacák a karimatku. Do cíle etapy není vhodné dojet dříve než v 18 hodin. Do té doby bývají prostory uzamčeny, resp. organizační tým zajišťuje jejich převzetí. Po příjezdu do cíle etapy následuje vybalení věcí, hygiena a večeře, která se zpravidla vydává v rozmezí od 19 do 20:30 hodin. Pak následuje osobní volno a od 22:30 do 6:30 hodin noční klid.

 

Jak probíhá zajištění stravy?

Stravu zajišťujeme od pátku 7. srpna 2020 (Uherský Brod - večeře). Dále budou na všechny další snídaně (pečivo, pomazánka...) s čajem a večeře. Na pouti nebude možnost samostatně vařit, neberte si elektrické ani plynové vařiče. V ceně nejsou zahrnuty večeře 10.8. (Blansko) a 15.8. (Uherský Brod – konec cyklopoutě).

 

Jede se i za nepřízně počasí (když prší nebo je velké horko)?

Jelikož nejedeme závod, ale cyklo-pouť, tak k ní patří i určitá „oběť“, a to i v podobě nepřízně počasí. Proto je nutné mít u sebe během etapy jak pláštěku, tak opalovací krém, cyklistické sluneční brýle a další osobní věci v batožině na nosiči. Zejména za horkého počasí je důležité dbát na dostatečný přísun tekutin (doporučujeme vzít si s sebou „vitacity“).

 

Co když se mně stane na kole neopravitelná závada během etapy?

Každý účastník při úvodní prezentaci obdrží kontakt na servismana, zdravotníka a organizační tým cyklopouti. Po zavolání a následném zaslání SMS (kde uvede přesné místo, kde se nachází) přijede servisman a opraví závadu. Jestliže není možné opravu provést ihned na místě, tak dopraví dotyčného do cíle etapy, kde opravu zajistí. Opravou se ale nerozumí např. nafoukání kola :-).

 

Mám „strach“, že celou cyklopouť neujedu. Je možné se popovést nebo některou z etap jet v doprovodném vozidle?

Snažíme se, aby jednotlivé etapy byly zvládnutelné i pro méně zdatné cyklisty. Pokud to situace dovolí, tak vyjdeme účastníkům vstříc a případné zájemce popovezeme, př. dopravíme do cíle etapy. Souhrnně však lze říci, že nikoho nenecháme (pokud má jakýkoliv problém) na trase etapy.

 

Je možné si během jednotlivých etap vzít věci z doprovodného vozidla.

Není. Vzhledem k velkému množství batožin a s tím spojené nakládce a vykládce je možné převzít batožinu až v cíli dané etapy.

 

V jakých prostorech jsou zajištěny noclehy?

Prostory pro nocleh jsou tělocvičny, sportovní haly, třídy, či chodby škol. Proto je nutné mít s sebou karimatku se spacákem. Spát se bude odděleně a mnohdy na více místech.

 

Které věci je třeba mít s sebou na cyklopouti?

Platný občanský průkaz, př. pas, kartičku pojišťovny, cyklistickou přilbu, aktuální prohlášení O bezinfekčnosti (je součástí přihlášky) a v případě účastníků mladších 18. let tzv. Kartu mladších podepsanou zákonným zástupcem a osobou, která je uvedena jako doprovod. Kolo v dobrém technickém stavu! Před cyklopoutí je potřeba mít (tak jak např. před lyžařským kurzem) kolo sesrvisované. Nepodceňujte stav svých kol a bezpečnostních prvků. Na kola použijte prvky pro zvýšení Vaší viditelnosti. Dále cyklistickou přilbu, reflexní vestu, láhve na vodu, spacák, karimatku, přezůvky, dostatek osobních léků, plavky, opalovací krém a krém po opalování, pokrývku hlavy, sluneční brýle, repelent, toaletní papír, další osobní věci v zavazadle. Také je zapotřebí si vzít vlastní plastový talířek/miska, příbor, lžičku, velkou lžíci, hrnek, utěrku. Bude důležité dbát na dostatečný přísun tekutin. Dle vlastního uvážení finanční prostředky v Kč. Každý účastník si může vést jedno skladné zavazadlo v celkové váze max. 15 kg!!

 

Jedou se jednotlivé etapy společně nebo ve skupinkách?

Při prezenci se účastníci tradičně rozdělí do skupinek (podle vlastního uvážení), v nichž pak budou absolvovat jednotlivé etapy. Nezařazení cyklisté budou před první etapou přiřazeni ke stávajícím skupinkám podle výkonu. Skupinku nemůže tvořit jednotlivec a neměly by být větší než 12 cyklistů.


Je zapotřebí mít vlastní mapy?

Účastníci u prezence obdrží orientační mapky doporučených tras pro jednotlivé etapy, které budou v dostatečném čase ke stažení na internetových stránkách cyklopoutí. Tyto mapky si můžou nahrát také do aplikací mobilních telefonů, či tabletů. Podle možností zajistíme pro vedoucí skupinek mapy projížděných oblastí. Přesto doporučujeme mít vlastní mapu, příp. navigaci v mobilu.

 

Jaký typ kola zvolit?

Je na zvážení každého účastníka jaký typ kola zvolí. Vzhledem však k tomu, že povrch bude měnit, doporučujeme tzv. trekové „obutí“ kola.

 

Je možné si zapůjčit kolo?

Ano, budeme mít připraveno v omezeném množství k zapůjčení kola. Je zapotřebí se však napsat e-mail  na info@cyklopoute.cz a být řádně přihlášen.

 

Jak je zajištěn duchovní program?

Každý den na cyklopouti je sloužena mše svatá. Mezi cyklopoutníky jsou tedy samozřejmě kněží a jáhni, kteří jsou také k dispozici pro svátost smíření či duchovní rozhovor.

 

Je podmínkou účasti na cyklopouti být věřící?

Nerozlišujeme, zda je někdo věřící, hledající, či tápající. Důležité je, aby akceptoval naše hodnoty, ke kterým patří každodenní slavení mše svaté, a že daná akce není závod, ale opravdová pouť, která v sobě propojuje sport, kulturu a duchovno.

 

Je cyklopouť limitována věkem?

Není. Nerozlišujeme, zda je někdo mladší, starší nebo senior. Jen u mladších 18. let vyžadujeme vyplnit tzv. Kartu mladších, která je vždy součástí propozic.

                            

Jak se dopravit do Uherského Brodu na start cyklopouti a kdy bude prezence?

Doporučujeme cyklopoutníkům, pokud pojedou na sraz vlakem, aby si zarezervovali přepravu kola z jejich místa nástupu. Prezence proběhne v pátek 7. srpna 2020 pravděpodobně od 17:00 do 20:00 hodin v Uherském Brodě (Sportovní hala na Mariánském náměstí v samém centru města). Každý účastník obdrží u prezence tašku cyklopoutníka, která zahrnuje kromě orientačních mapek, Credenciál (poutnický průkaz), originální cyklopoutnický dres a šátek, reflexní prvky, ekologický kelímek na pitný režim.

 

Mohu se přidat po cestě Cyklopoutě?

Ano, chápeme, že řada cyklopoutníků je v produktivním pracovním věku a nemá např. tolik dovolené. Samotné připojení či odpojení je však třeba uvést do přihlášky.

 

Je možné se z cyklopouti odhlásit?

Odhlášení: Při odhlášení do 30.06.2020 je storno poplatek (za odhlášení)  1490 Kč. Po tomto datu již není možné vrátit žádnou částku. Je možné ji však převést na jinou osobu, kterou za sebe odhlášený účastník zajistí. Odhlášení je nutné provést pouze písemně na adresu: Orel Uherský Brod, Orelský stadion, Lipová 2614, 688 01 Uherský Brod. Není možno se odhlásit telefonicky ani e-mailem.

 

V případě nejasností můžete kontaktovat hlavního organizátora na telefonu 777623930 nebo na e-mailu info@cyklopoute.cz.

 

Dáváme sportu smysl

 

 

Orel Uherský Brod

 

Korespondenční adresa:

 

Orel Uherský Brod

Orelský stadion
ulice Lipová 2614
688 01 Uherský Brod

Tel. +420 777 623 930

 

e-mail: info@cyklopoute.cz

 Číslo bankovního účtu:

Číslo účtu: 2201165695/2010

 



TOPlist

 

 

 

 

 

Naši sponzoři a partneři:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

papezpapezcestacestaslideslide33slide4vsichnislide6